Hozzvalk
A krmhez
25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanlia
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evkanl rum
20 dkg Rama
A tszthoz
2 evkanl keser kakapor
6 evkanl finomliszt
fl csomag Dr. Oetker Stpor
6 evkanl porcukor
6 tojs
10 dkg Rama
A tepsi kikenshez
finomliszt
Rama
A tetejre
2 evkanl keser kakapor
3-4 evkanl kristlycukor
6 dl habtejszn
1 csomag Dr. Oetker Habfixl
Elkszts
A tojsok srgjt a cukorral habosra keverjk, ez elektromos habvervel maximlis fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramt belecsurgatjuk, 1-2 percig tovbb keverjk. A lisztet a stporral s a kakaval sszeforgatjuk, egyharmadt az elzekre szitljuk, de mg nem keverjk el. A tojsfehrjt kemny habb verjk, egyharmadt a masszra kanalazzuk, vatosan sszeforgatjuk. A tbbi kakas lisztet s tojshabot ugyangy, kt rszletben hozzadjuk. Egy nagy tepsit Ramval kikennk, beliszteznk, s a tsztt 30 x 30 cm nagysgban rsimtjuk. Elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 C, lgkeverses stben 165 C), kb. 20 perc alatt megstjk. A krmhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral zestve srre fzzk, hlni hagyjuk. A puha Ramt elszr magban, majd a tbbi porcukorral keverjk habosra. A flengedett, puha gesztenyemasszt tpasszrozzuk, a cukros Ramhoz keverjk a hideg vanliakrmmel egytt, a rummal zestjk. Egyenletesen a tsztra kenjk. A tejsznt kemny habb verjk, a vgefel elszr a habfixlt, majd aprnknt a cukrot szrjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrmre simtjuk, a tetejre kakaport szitlunk, s rvid idre behtjk, hogy egy kicsit megdermedjen. Forr vzbe mrtott kssel kockkra vgjuk.
|