Ez az egyik recept, amit a legtbben krtetek gy az nnepek kzeledtvel. Mg nem stttem sosem, receptem sem volt hozz, de ahogy meglttam a Rama stis knyvben ennek az zgerincformban slt szpsgnek a receptjt, ami radsul mg pofonegyszer is, tudtam, hogy ezt fogom elkszteni. Mghozz csokival s pirult dival, sok-sok porcukorral a tetejn A vgeredmnyben pedig nem kellett csaldnom: finom puha, vajas-rumos-csokis piskta. Egy szeletnl nem lehet megllni, de kettnl sem
A mrce a szoksos 2,5 dl-es bgre!
Hozzvalk:
– 1 szk bgre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bgre cukor
– 5 tojs
– 2 bgre liszt
– 2 teskanl stpor
+
– fl bgre darabolt di
– fl bgre darabolt aszalt vagy kandrozott gymlcs (nlam kandrozott anansz)
– fl bgre darabolt tcsokold (hromnegyed tblnyi)
– 2 teskanl rum aroma (lehet tbb is)
– 2 evkanl liszt
Elksztse:
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tlban sszekeverjk a cukorral.
2. Egy msik tlba beletesszk a dit, az aszalt gymlcst, a csokoldt, sszekeverjk, majd meglocsoljuk a rummal. sszekeverjk, majd a kt evkanl liszttel is megszrjuk a masszt, s jra tkeverjk.
3. A stt bekapcsoljuk 200 fokra. Gzstnl olyan melegre, mint amilyenben a pisktt szoktuk stni.
4. Ezutn a cukros vajjal felverjk a tojsokat, majd hozzkeverjk a lisztet s a stport.
5. A dis-csokis gymlcst hozzforgatjuk a tszthoz, majd az egszet elosztjuk kt kivajazott zgerincformba.
6. 200 fokos stbe tesszk ket, s kb. 35-40 perc alatt kszre stjk. Tprbt vgznk.
J tvgyat! :-)
|