A mrce a szoksos 2,5 dl-es bgre
Hozzvalk:
- 1 bgre bzadara
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 pohr natr joghurt (3*125 gr)
- 1 j ppos bgre liszt
- 3 tojs
- hromnegyed bgre cukor
- 1-2 csomag vanlis cukor
- gymlcs zls szerint (friss vagy beftt, brmelyik j, de ha nagyon lds gymlcst hasznlunk, akkor rdemes bzadarba forgatni ket)
1. A vajat megolvasztjuk, s flretesszk hlni.
2. A tojsokat s a cukrokat sszekeverjk.
3. Hozzadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a bzadart, a stport, vgl a lisztet keverjk hozz kisebb adagokban.
4. Legalbb fl rt pihenni hagyjuk, hogy a grz kidagadhasson.
5. Stpaprral blelt, kzepes mret tepsibe ntjk, s a tetejre rakosgatjuk a gymlcst.
6. 170 fokos stben, tprbig stjk. Kb. 25-30 perc.
7. Porcukorral meghintve tlaljuk.
|