Hozzvalk:
Alaphoz:
-
1 csomag gesztenyepr
-
10 dkg darlt hztartsi keksz
-
6 dkg margarin
-
pici tej
Krmhez:
-
1 csomag fzs vanlis pudingpor
-
3 dl tej
-
1 evkanl vanlis cukor
-
12,5 dkg margarin
-
12 dkg porcukor
Kz:
-
12 babapiskta
-
2 dl tej
-
rum (aroma)
-
3 dl habtejszn a tetejre
Elksztse:
A gesztenyt a darlt keksszel s az olvasztott margarinnal sszekeverjk s annyi tejet ntnk hozz, hogy formlhat masszt kapjunk. Nagyjbl egy, maximum msfl dl. Egy 22 cm tmrj kapcsos forma aljba nyomkodjuk egyenletesen a masszt.
A krmhez a pudingot a tejjel s a cukorral addig fzzk, mg be nem srsdik, majd celofnnal kzvetlenl lefedjk s kihtjk. Ha sietnk, hideg vizes frdbe tesszk a lbast. Amikor kihlt, akkor kikeverjk a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krmnek a felt elsimtjuk a gesztenyemasszn.
A tejbe rumaromt kevernk, majd egyesvel megmrtjuk benne a pisktkat s a krmre fektetjk. A pisktkat a krm msik felvel betakarjuk.
A tejsznbl kemny habot vernk s elsimtjuk a tortnk tetejn. Egy jszakra hagyjuk htben llni, hogy a babapiskta is kellen megpuhulhasson. Msnap szeletelhetjk is a finomsgot!
|