Meggyes gesztenyerold
Hozzvalk:
Pisktaroldhoz:
3 tojs,3 ppozott evkanl liszt,3 ppozott evkanl porcukor,3 evkanl tej,1 ppozott teskanl kakapor.
Tltelkhez:
50 dkg gesztenyemassza,1 cssze kimagozott meggybeftt,s a leve,20 dkg margarin,1 evkanl rum vagy rumaroma,1 csomag vanilscukor,csipetnyi s.Dsztshez olvasztott csoki.
Elkszts:
Pisktarold:
A tojsokat a cukorral j habosra keverjk,hozzadjuk a tejet,kakaport majd a lisztet. Stlemezt /gztepsit/ megvajazunk,liszttezzk,majd rkenjk a tsztt.Elmelegtett,175 fokos stben 10-12 perc alatt megstjk.Nedves konyharuhra bortjuk,rhajtjuk a ruht,s sszecsavarva a ruhba hagyjuk kihlni.
Tltelk:
Margarint habosra keverjk a sval,vanils cukorral,majd aprnknt hozzkevernk 3-6-8 evkanl meggybefttlevet s a rumot.Ezutn hozzadjuk a gesztenyemasszt,s tovbb keverjk,amg egynem,habos krm lesz belle.
A kicsavart pisktt egyenletesen bekenjk a krm ktharmadval,a lecspgtetett s kimagozott meggyszemeket /dsztshez tesznk flre/ belenyomkodjuk.Ismt szorosan felcsavarjuk.Alufliba csomagolva legalbb 1 napra htbe tesszk.Msnap a tetejre kenjk a megmaradt krmet,olvasztott csokit csorgatunk r,s meggyszemekkel dsztjk.Tejsznhabbal tlaljuk.
|