Alms mazsols tszta recept
hozzvalk / 8 adag
elkszts
-
Megmossuk s hmozzuk az almkat, felszeleteljk, s egy ednybe tesszk, meglocsoljuk a citrom levvel s a fahjjal. A mazsolt langyos vzbe tesszk.
-
Egy ednybe tesszk a tojsokat s a cukrot, s elektromos habvervel addig verjk, amg kifehredik. A szobahmrsklet tejet lassan belekavarjuk, hozzadjuk a citrom hjt is.
-
Megszitljuk a lisztet s a stport, s lassan belekavarjuk a tsztba gyelve, hogy ne csinljunk csomkat. Utoljra hozzadjuk az olvasztott margarint is.
-
A tepsit bekenjk s lisztezzk, belentjk a masszt, s a tetejre elhelyezzk az almt rzsa alakra vagy ahogy tetszik, rtesszk a mazsolt s a megmaradt margarint apr csipetekkel, s megszrjuk a cukorral is.
-
Elmelegtett lerben 170-on 50 percig stjk.
|