Hozzvalk a tszthoz: 6 tojs, 6 evkanl cukor, 6 evkanl liszt, 1 dl olaj, 1 kvskanl stpor, 2 evkanl kakapor; a krmhez: 4 dl habtejszn, 20 dkg fehr csokold, 1 tasak vanlis cukor, 25 dkg meggy; a tetejre: 10 dkg tcsokold, 1 evkanl olaj
Elksztse: A meggyet lecspgtetjk, a tejsznt habb verjk a vanliacukorral. A fehr csokoldt megolvasztjuk s a tejsznbe kavarjuk. Htbe tesszk, hogy megszilrduljon. Addig elksztjk a pisktt.
A lisztet elvegytjk a stporral s a kakaval. A tojsok srgjt a cukorral habosra kavarjuk, hozzadjuk az olajat, majd a kakas lisztet. A tojsfehrjt kemny habb verjk s a kakas masszba forgatjuk. Egy 33x24 cm-es tepsibe stpaprt helyeznk s a tsztt belentjk. 180 fokra elmelegtett stben megstjk.
A lapot hosszba kettvgjuk, az als rszre kenjk a krm felt, kirakjuk a meggyel, r a krm msik felt, majd bebortjuk a pisktval.
Vzgz fltt az tcsokoldt megolvasztjuk, elkavarjuk az olajjal s a stemny tetejre simtjuk. Miutn megszilrdult meleg vzbe mrtott kssel felszeleteljk.
|