-
10 dkg di
-
1 citrom
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
45 dkg finomliszt
-
4 tojs
-
1 csipet s
-
5 evkanl lekvr, vagy dzsem
A dit durvra darljuk. A citromhjt lereszeljk, a levt kinyomjuk egy kis pohrba. Sztvlasztjuk a tojsokat. A margarint sszekeverjk a porcukorral, a citrom levvel s hjval. Hozzadjuk a 4 tojssrgjt, majd beledolgozzuk a lisztet. A vgn belekeverjk a st is. A tsztbl dinyi golykat formlunk, tojsfehrjbe mrtjuk, aztn a diban meghempergetjk. Kzepket ujjunkkal benyomjuk, majd stpapros tepsiben vilgosra stjk 200C-on. Mikor megslt, mindegyik kzepbe lekvrt csppentnk. Tlra tve tlaljuk, j tvgyat!
|