Csokolds-dis pisktatekercs
Hozzvalk:
Tszta:
5 tojs6 evk. cukor10 dkg darlt di0,5 dl tej1/2 cs. stpor5 evk. liszt
Krm:
3 dl tej1 cs. csokolds pudingpor25 dkg vaj15 dkg porcukor20 dkg tcsokold1 kiskanl rumaroma
A tojsokat kettvlasztjuk, a srgkat a cukorral fehredsig keverjk, majd a darlt dit, a tejet, s a stporral elkevert lisztet, vgl a tojsok habb vert fehrjt forgatjuk a masszba. Egy gztepsit stpaprral kiblelnk, belesimtjuk a masszt, s 170 fokos stben 15-20 perc alatt megstjk. A megslt pisktalapot kibortjuk a tepsibl, lehzzuk rla a stpaprt, s langyosan egy konyharuha segtsgvel felcsavarjuk.A krmhez a tejben megfzzk a pudingot, s kihtjk. Az tcsokoldt vzgz felett megolvasztjuk. A vajat a cukorral habosra keverjk, hozzkeverjk a kihlt pudingot, a langyosra httt olvadt csokit, vgl a rumaromt. Htbe tesszk, mg kiss megkemnyedik a krm. A pisktt a konyharuhbl kitekerjk, megkenjk a krm felvel, s felcsavarjuk. Tlra helyezzk s a maradk krmmel bevonjuk az oldalt, tetejt dsztjk.
|