Rka farok
Hozzvalk:
5 tojs
30 dkg cukor
30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejfl
1/2 cs. stpor
1-2 evk. kakapor
2 cs. vanlis cukor
1 cs. eper, vagy puncs pudingpor
A tojssrgkat a cukorral s a margarinnal alaposan kikeverjk, hozzadjuk a tejflt, majd a stporral elkevert lisztet, vgl a tojsok kemny habb vert fehrjt. A masszt hrom egyenl rszre osztjuk, az elsbe belekevernk 2 csomag vanlis cukrot, a msodikba a kakaport, a harmadikba a pudingport. Kt zgerincformt kivajazunk-liszteznk, alulra a vanlis tsztt, erre a kakasat, fellre a pudingosat ntjk. 160-170 fokos stben tprbig stjk. Tlals eltt tetejt porcukorral meghintve, vagy nnepi alkalmakkor csokival bevonva knljuk.
|