Tsztjhoz:
8 dkg vajat( vagy 6 dkg zsrt)
8 dkg cukorral
1 tojssal habosra kevernk. Hozzadunk
1 citrom reszelt hjt
25 dkg liszttel elkevert
1/2 csom. stport
1 ek tejflt( nem volt a receptben, de nekem gy llt jl ssze a tszta)
Krmhez:
8 dl tej
2 csom. citrom z pudingpor( Dr. Oetker)
8 ek cukor
3 tojsfehrje
1 ek citrom aroma( el is hagyhat)
mogyor vagy di a tetejre
Kivajazott, lisztezett 29x21 cm-es tepsibe nyomkodtam a tsztt s elmelegtett 180 fokos stben megstttem. Hagytam kihlni.
Amg hlt elksztettem a krmet:
A pudingporokat az elrs szerint a cukorral megfztem, a tojsfehrjkbl kemny habot vertem, beleforgattam a forr pudingba s a citrom aromt is belekavartam.
A forr krmet a tsztra simtottam, tetejt durvra vgott dival megszrtam s a htbe tettem.
Msnap szpen lehetett szeletelni.
Egyik szelet tnt el a msik utn a tnyrrl:-)
|