hozzvalk / 2 adag
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 db tojs (ebbl a tetejre 1 db)
1 dl tej (kb)
2 kvskanl s
1 ek napraforg olaj
7 g instant leszt
1 csipet cukor
10 dkg edami sajt (tetejre)
elkszts
A lisztbe beleszrjuk a szraz hozzvalkat, a st, a cukrot, az lesztt, majd a vajat, amit elmorzsolunk benne. Ez fontos lps, ettl lesz igazn omls a rudacsknk, ne legyenek nagy vajcsomk benne!
A vajas liszthez adunk 1 evkanl olajat (ha 25 dkg vajat hasznlunk, ez elmaradhat), utna adunk hozz 1 egsz tojst s annyi tejet, hogy sszelljon. Puha s elg ragacsos tsztt kapunk a magas vajtartalom miatt.
Kiszedjk egy manyag krtya segtsgvel (mivel tl ragacsos) a lisztezett deszkra. Hengert formzunk belle, s tglalap alakra nyjtjuk. (n kb. j fl centi vastagra szoktam, mert a stben nvekszik picit.)
Tetejt lekenjk tojssal. (Ennl a mennyisgnl nekem elg volt a srgja, de dupla adagnl egy egszet hasznlok.) Megszrjuk a tetejt reszelt edami sajttal.
Felcskozzuk apr rudacskknak. (Hangulatomtl fggen ltalban kis falatkkra, de nha hosszra hagyom id hinyban, mint a kpen is lthat.)
Elmelegtett stben aranybarnra stjk.
|