hozzvalk / 4 adag
A piskthoz
6 db tojs
6 ek cukor
1 csomag vanlis cukor
6 ppozott ek liszt
1 csomag stpor
1 csipet s
A krmekhez
1 tasak epres pudingpor
1 tasak csokolds pudingpor
410 g eperkonzerv
2 csomag tortazsel (egy piros, egy szntelen
elkszts
Elksztjk a pisktt. A tojssrgjt, a cukrot s a vanlis cukrot habosra keverjk. A lisztet s a stport egy tlba sszekeverjk.
A tojsfehrjbl kemny habot ksztnk. A tojssrgjs masszhoz hozzadjuk a stporos lisztet, jl eldolgozzuk, majd a tojsfehrjbl ksztett habot belekanalazzuk, s vatosan beleforgatjuk, keverjk, hogy ne nagyon trjn meg. Ha ksz, akkor megstjk. (tprba)
Elksztjk a pudingokat.
A ksz pisktt kett vgjuk, majd a belsejt megkenjk a csokipudinggal.
Rtesszk a tetejt, s azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
Majd rhelyezzk az eper szemeket, s a zselatint kikeverjk, majd szpen eloszlatjuk a tetejn.
Htbe tesszk, s megvrjuk amg a zselatin megkt, majd lehet fogyasztani! J tvgyat!
|