Joghurtos zgerinc
Hozzvalk:
800 g gymlcss joghurt
1 cs. tkezsi zselatin
4 evk. kristlycukor
2 dl fztejszn
A joghurtot, a zselatint, a cukrot egy lbosban elkeverjk, majd feltesszk a tzre. Lass tzn addig melegtjk, amg elolvadnak az anyagok, de nem forraljuk! Levesszk a tzrl s belekeverjk a fztejsznt. Egy zgerincformt folpackal kiblelnk, s belentjk a masszt. Legalbb fl napra htbe rakjuk. Tlalskor egy tlct rfektetnk az zgerinc tetejre, majd egy mozdulattal tfordtjuk. A folpackot lehzzuk rla. Amilyen z joghurttal ksztjk, annak megfelel gymlcskkel dsztjk: meggyest-meggyszemekkel, vagy cseresznyvel, barackost-barackkal, ananszost-anansz darabokkal, stb. Ebbl a mennyisgbl egy zgerincre val lesz.
|