Hozzvalk:
-
30 dkg ngyzet alak hztartsi keksz
-
1.5 csomag vanlis pudingpor
-
2 db tojs
-
7 evkanl cukor
-
1 evkanl liszt
-
12.5 dkg margarin
-
7 dl tej
-
0.5 csomag zselatin
-
2 csapott evkanl kaka
Elkszts
A pudingport, zselatint, tojssrgjt, cukrot s lisztet kevs tejjel csommentesre keverek, majd hozzadva a tbbi tejet srre fzm. A tzrl levve, ameddig mg forr, belekeverem a margarint, ktfel osztom, az egyik felbe a kakat is s mindkettbe a tojsok kemny habb vert fehrjt (felel-fele arnyban).
Egy tepsi aljba egyms mell rakjuk a kekszeket s rkanalazzuk az egyik krmet (ne ntsk, mert feljhet a keksz), majd vatosan a msik krmet s a tetejt is kirakjuk kekszekkel. Htbe rakva 1 nap mlva megpuhul a keksz s a kekszek szlei mentn szeletelhet. A krm llaga olyasmi, mint a cukrszdai krmesnek. Kisebb mret tepsihez elegend ez a mennyisg, egy gztepsihez kb. a duplja kell.
|